Noticias
21.05.2010
El Tripartit rebutja demanar al Ministeri de Sanitat que financi les mascaretes utilitzades per les persones amb Sensibilitat Química Múltiple

Laïlla alerta que les mascaretes amb filtre de carbó activat “milloren la qualitat de vida de les persones afectades de Sensibilitat Química Múltiple però suposen un cost econòmic elevat, continuat i inevitable

 

Els grups que donen suport el Tripartit han votat en contra, en la Comissió de Salut del Parlament, d’una proposta de resolució de CiU que instava el Govern de la Gene­ralitat a “sol·licitar al Ministerio de Sanidad y Consu­mo que inclogui dins la cartera de productes sanitaris econòmicament finançats pel Sistema Públic, les mas­caretes amb filtres de carbó activat”. Assumpció Laïlla, diputada de CiU promotora de la iniciativa, ha explicat que aquestes mascaretes, amb filtre de carbó activat, “milloren la qualitat de vida de les persones afectades de Sensibilitat Química Múltiple però suposen un cost econòmic elevat, continuat i inevitable”.

 

Laïlla ha explicat que aquesta iniciativa “aquesta petició sorgeix a partir del contacte amb associacions”. La Síndrome de la Sensibilitat Química Múltiple és una patologia que es manifesta a partir de la reacció corpo­ral anòmala a estímuls químics o altres, que produeixen una afectació multisistèmica de la persona, manifestant-se mitjançant mals de cap recurrents, depressió, insom­ni, alteracions de la tensió arterial, nàusees i vòmits, problemes respiratoris i altres.

 

La Sensibilitat Química Múltiple sol iniciar-se per un primer contacte agut i greu a algun producte químic en un període de temps curt. A partir d’aquest primer contacte, l’organisme desenvolupa una intolerància forta a algunes substàncies, fins el punt que “moltes de les persones que pateixen aquesta malaltia han de recórrer a l’ús continuat i habitual de mascaretes amb filtre, per minimitzar l’afectació de la reacció davant petites dosis de diferents substàncies –per elles tòxiques–”.

 

Nota de premsa de CÌU

Dijous, 20 de maig de 2010

digitalnature